Segítsünk a menekülteknek – Felhívás minden hazai szakembernek

Nehéz időket élünk, azt gondolom, nem kell leírnom, mi minden történt az elmúlt napokban, lassan hetekben, ami alapjaiban forgatta fel sok ezer ember életét és mindennapjait. Moni István példája is mutatja, mennyire hirtelen változnak a dolgok és mennyire váratlan helyzetekbe kerülnek az emberek minden oldalról nézve.

A PPC Pro csoporttal és a PPC-PRO Alapítvánnyal szeretnénk segíteni a hazánkban tartózkodó menekültek közül azoknak, akik az online marketing valamelyik területén dolgoztak eddig.

  • Nem pénzt gyűjtünk
  • Nem tárgyi adományokat
  • Nem ételt

Ezeket megteszik nálunk profibb, erre szakosodott szervezetek, így a PPC-PRO Alapítvány az ő munkájukat pénzadománnyal segíti.

Hogyan segíthetsz Te?

Évről évre nagyobb probléma a szakember hiány mind a PPC iparágban, mind a digitális analitika területén. Nem tudjuk, hogy a menekültek között mennyi ilyen tudású szakember van, de ha van, szeretnénk segíteni nekik abban, hogy munkát találjanak és ezen keresztül újra tudják kezdeni az életüket Magyarországon.

Ez lehet ideiglenes munka, mert lehet, hogy idővel úgy alakul a helyzet, hogy hazatérhetnek, de még ilyenkor is megeshet, hogy megmarad a kapcsolat távmunkában. És persze megeshet, hogy valaki Magyarországon kezd új életet, így akár hosszabb távon szeretne maradni.

Készítettünk egy felhívást angol nyelven azoknak, akik a fenti körbe tartozhatnak. Ezt a felhívást igyekszünk eljuttatni a hazai segélyszervezeteken keresztül az érintetteknek. Emellett Te is segíthetsz, két módon is:

  1. Oszd meg főleg LinkedIn-en ezt az angol felhívást, használj minél több releváns hashtag-et, így talán eljut az érintettekhez közvetlenül is a lehetőség
  2. Nézz szét a beérkező jelentkezők között és ha valamelyik szimpatikus Neked, beszélgess vele

Emellett, ha nagyobb médiaügynöségi networkben dolgozol, megköszönjük, ha megosztod a jelentkezők információit a networkön belül is. Lehet, hogy más országban segítségre talál valaki.

Mit nem kérünk?

Igazából, ha az angol felhívás terjesztésén túl semmi másban nem tudsz most segíteni, akkor sincs semmi gond. De tényleg. No pressure.

Mire számítunk?

Mivel nincs információnk arról, hogy mennyien vannak a számunkra releváns menekültek, így nem tudjuk megmondani, milyen mennyiség érkezhet. Lehet, hogy néhány, lehet, hogy tucat szám, de az is lehet, hogy egy se. Viszont szeretnék megpróbálni, mert ha már 1 érintettnek is segítettünk ezzel, akkor számunka ROI pozitív a kampány 🙂

Megeshet, hogy beérkezik kárpátaljai magyar, náluk valószínűleg a nyelvvel se lesz gond. Leginkább viszont arra számítunk, hogy a magyar helyett az angol lesz a beszélt és írott nyelv. Teljesen érthető, hogy ez sokaknak nem megfelelő, de nem is szeretnénk senkit senkire ráerőszakolni.

Köszönjük előre is a segítséged!

A szerző

Geiger Tamás

A JabJab Online Marketing csapatának vagyok a vezetője .12 éve foglalkozom PPC-vel, ennél is több éve analitikával, az elsők között vetettem bele magam a tag manager rendszerek mély bugyraiba. Mérnök informatikusként végeztem szoftvertechnológia szakon, a mai napig igyekszem kombinálni programozói tudásomat és a vállalkozóként szerzett üzleti és marketing tapasztalataimat. A PPC Pro csoport társ-adminjaként is szívügyem az oktatás és utánpótlás nevelés.
PPC Pro Facebook-csoport

Csatlakozz Facebook-csoportunkhoz!

PPC és analitika, nem csak Pro felhasználóknak.

Belépek

Írj nekünk!

Kérdésed van? Cikket írnál? Van egy jó képzésed? Feladnál egy álláshirdetést? Írj üzenetet!