Digital Cube Conf 2020 – Fő a biztonság

Ahogy egyre inkább látható a Sars-Cov-2 koronavírus újabb terjedése a világban és hazánkban is, úgy egyre inkább jelenik meg kérdésként az emberekben, mennyire biztonságos most hagyományos értelemben vett konferenciát tartani és azon részt venni. A kérdés jogos, a válaszok nem biztos, hogy triviálisak. A Digital Cube Conf-on szeretnénk megtartani az élményt és közben a lehető legnagyobb biztonságot megteremteni. Az alábbiakban foglaltuk össze, jelen állás szerint milyen biztonsági intézkedéseket tervezünk.

Online vagy személyes?

Az örök kérdés. Tavasszal azért is döntöttünk az eredeti időpont elhalasztása mellet, mert úgy érezzük, hogy ennek a konferenciának az egyik fontos értéke ott van helyben. Egy nagyon koncentrált szakmai közeg, reklámoktól és reklámtábláktól mentesen, kizárólag a szakmai tartalomra koncentrálva. Jelen állás szerint az októberi időpontban a konferenciát meg tudjuk tartani a tervezett helyszínen a hatályos jogszabályok betartása mellett. Nagyon sokat agyaltunk azon, milyen feltételekkel, milyen intézkedésekkel lehetne a kecske és a káposzta is boldog.

Amit jelenleg a fertőzésveszélyről tudunk

Semmiképpen sem szeretnénk bagatelizálni az esetleges fertőzésveszélyt, ezért az alábbiakban első sorban a British Medical Association 2020 augusztusi tanulmányát vettük alapul. Ennek mentén a legfontosabbb tudnivaló, hogy:

  • zárt térben,
  • kellő távolság megtartásával,
  • védőmaszk viselése mellett,
  • jó szellőztetéssel kísérve

…megfelelő körülményeket tudunk teremteni mindenki számára. Ilyen feltételek mellett ugyanis nagyon alacsony annak az esélye, hogy valaki elkapja a fertőzést.

Korlátozott létszám, nagyobb terület

A megfelelő biztonság egyik alapfeltétele, hogy ne zsúfolódjunk össze. Tavaly a La Vida Rendezvényház három termes területének 2/3-át használtuk egybenyitva a konferencia napján, itt 130 főnek tudtunk ülőhelyet biztosítani ún. iskolapados elrendezéssel.

Idén 100 jegynél le fogjuk zárni a konferencia napra a jegyeladást és a teljes területet fel fogjuk használni az ültetés során. Valójában 33%-kal nagyobb helyre 30%-kal kevesebb embert engedünk be. Így szellősebb padsorokat tudunk kialakítani és ez biztosítja, hogy 1-1 asztalnál annyi ember üljön, hogy egymás között biztonságos távolságot lehessen tartani. Tavaly is a nagyobb mozgolódás a kávé és ebéd szünetekben volt, így a nap nagyobbik részén mindenki a maga kis területén tudja végighallgatni a napot.

Ez azt is jelenti, hogy az étkezések és kávézások során mindenkit arra kérünk, hogy kellő távolságban várják ki a sorukat és mindenki a saját asztalánál fogyasszon majd. Természetesen nem fogunk rendőrként oszlatni, ha 4-5 ember összeáll és beszélget, de ezt mindenki csak saját felelősségére tegye. A terület méretei lehetővé teszik, hogy aki távol szeretné tartani magát a többiektől, annak ne kelljen mindenképpen vegyülnie.

Csak egészségesen

Talán kérni sem kell, hisz magától értetődő, de talán írjuk le: ha nem érzed jól magad, ne gyere el. Ha lázas vagy, köhögsz, sűrűn kell orrot fújnod, mindannyiunk érdeke, hogy inkább ne gyere el. Igyekszünk a lehető legjobban kitolni azt a határidőt, amikor még például betegség miatt vissza tudod kérni a jegyárat. De az is megoldás lehet, ha helyetted elküldesz valaki mást, aki utólag majd megoszthatja Veled a tanultakat. Hamarosan pontosítani fogjuk a határidőket.

A belépésnél mindenkinél testhő mérést végzünk. Nehéz szívvel, de akinél erős hőemelkedést vagy lázat látunk, azt sajnos nem fogjuk tudni beengedni. Arra kérünk mindenkit, hogy akinél ez megtörténne, az ne nehezítse meg a munkánkat, szeretnénk békésen és biztonságosan megtartani a Digital Cube Confot. Ez egyben azt is jelenti, hogy mindenkit kérünk, hogy időben érkezzen, mert idén lassabb lesz a bejutás, mint tavaly.

Szintén mindenkinek, aki eljön, nyilatkoznia kell, hogy a konferenciát megelőző 2 hétben nem járt olyan helyen, amely a mindenkori aktuális besorolás szerint ún. sárga vagy piros terület. Ezen felül nyilatkoznia kell, hogy nincs tudomása arról, hogy bármilyen fertőző betegsége lenne éppen.

Maszkban, nem maszkban?

Nem szeretnénk hitvitát indítani maszk kérdésben. Mi magunk is látjuk, mennyire megosztottak az emberek a témában. Ami biztos, hogy mi, szervezők és a lebonyolítást segítő személyzet egész nap maszkban leszünk, kesztyűt használunk majd.

Ezen felül a Fővárosi Közgyűlés jelenlegi intézkedései szerint mindenki maszkot kell, hogy hordjon. Arra kérünk mindenkit, hogy ne “áll alatt”, nem “orrot villantva”, hanem csak teljesen szabályosan, orrot, szájat teljesen eltakaró maszkkal lépjen be a helyszínre.

Egy maszkot egész nap viselni nem a legkényelmesebb és bizonyos maszkoknál nem is biztonságos. Épp ezért dolgozunk azon, hogy legyen a helyszínen elegendő csere maszk lehetőség. De talán az sem baj, ha mindenki hoz magával 1-2 tartalékot.

Fertőtlenítés, szellőztetés

A helyszínen a jelenlegi információnk alapján a konferenciát megelőző nap nem lesz rendezvény. Ez azt jelenti, hogy egy teljes napot tud szellőzni a helyiség, mielőtt birtokunkba vesszük. Emellett biztosított lesz a konferencia napján is a szellőztetés.

Természetesen minden felületet, amit érinteni kell, előzetesen fertőtleníteni fogunk. A nap folyamán pedig többször is tisztítva, takarítva lesz a WC és a kritikusan fontos helyek. Emellett a terület több pontján érintésmentes adagolókat fogunk elhelyezni teletöltve fertőtlenítő folyadékkal. Használjátok őket bátran, amikor úgy érzitek, hogy szükség van rájuk. De a belépés után mindenképpen és a szünetekben is 1-1 alkalommal.

Egy tartalmas szakmai nap, egy velős workshop nap

Idén is sok energiát fektetünk abba, hogy az előadások magas színvonalat képviseljenek, komoly tudást adjanak át. Mindezt idén fokozott egészségügyi intézkedések és előkészületek mellett, a biztonságot minden téren szem előtt tartva.

Ha még nem vetted meg a jegyed az idei Digital Cube Confra, irány a konferencia oldala, ahol megtekintheted a teljes programot és biztosíthatod a helyed is.

Ami fontos, hogy a konferencia napra (október 15.) már csak 30 jegy érhető el.

A 6 tematikus workshopra (október 16.) pedig idén külön is vehetsz jegyet. Így ha a konferencia napra a jegyek el is fogynak, a workshop napokra még tudunk biztosítani helyet.

A szerző

Geiger Tamás

A JabJab Online Marketing csapatának vagyok a vezetője .12 éve foglalkozom PPC-vel, ennél is több éve analitikával, az elsők között vetettem bele magam a tag manager rendszerek mély bugyraiba. Mérnök informatikusként végeztem szoftvertechnológia szakon, a mai napig igyekszem kombinálni programozói tudásomat és a vállalkozóként szerzett üzleti és marketing tapasztalataimat. A PPC Pro csoport társ-adminjaként is szívügyem az oktatás és utánpótlás nevelés.
PPC Pro Facebook-csoport

Csatlakozz Facebook-csoportunkhoz!

PPC és analitika, nem csak Pro felhasználóknak.

Belépek

Írj nekünk!

Kérdésed van? Cikket írnál? Van egy jó képzésed? Feladnál egy álláshirdetést? Írj üzenetet!