Analytics & CRO hírek – 2018 w26

A legfontosabb nemzetközi analitika és CRO hírek, útmutatók, videók és más hasznos tudásanyagok hétről hétre a PPC Pro blogon.

New Google Marketing Platform Merges DoubleClick and Google Analytics 360 Suite

Ezen a héten nagy bejelentések történtek a Google házatáján, ami alapjaiban érinti a hirdetési rendszereket és az összes kapcsolódó platformot. A Google Marketing Plaform égisze alatt egyesíti a DoubleClick és a Google Analytics 360 Suite eszközeit a keresőóriás.

https://www.lunametrics.com/blog/2018/06/27/google-marketing-platform-doubleclick-analytics-360-suite/

Google Analytics RegEx: Ultimate Super Powered Guide To Data Tracking

Ha nem tudod mit jelent a regular expressions, akkor azért. Ha tudod, akkor azért. Komoly mélyelemzéseket regexek nélkül szinte lehetetlen készíteni, ezért ha ebben legalább középhaladó szintet elérsz, azzal a saját munkádat is jelentősen megkönnyíted.

https://klientboost.com/analytics/google-analytics-regex/

Google Analytics Certification – Steps To Become Certified

Google Analytics vizsgára készülsz? Benjamin 5 perces videójában ad néhány tippet és a videó leírásában több hasznos forrásanyagot is megoszt a felkészüléshez. Ha az alapoktól indulsz, akkor érdemes átolvasnod ezt a 70 oldalas magyar nyelvű ebook-ot, amit a Mito analitika csapata készített.

https://www.youtube.com/watch?v=054kE8MyxiU

The Definitive Guide to Improve User Experience and Boost Conversion Rates

Neil Patel nevéhez számos marketing módszer és aktivitás kötődik, érdemes követni a különböző csatornáin. A Crazyegg blogjára készített cikkében a User Experience (UX) fogalmát és a konverziós arányra gyakorolt hatását mutatja be néhány egyszerű példán keresztül. Az utóbbi időben azt tapasztalom, hogy a hazai vállalkozások is egyre több figyelmet fordítanak erre a területre, ami a meglátásom szerint a korábbinál is fontosabbá válik a következő években.

https://www.crazyegg.com/blog/improve-user-experience/

Remélem hasznos volt számodra az eheti gyűjtés. Jövő héten folytatjuk! Amennyiben kérdésed, javaslatod vagy ötleted van, írj nekünk a hello@ppcpro.hu email címre.

Ha pedig ennél mélyebben is érdekel a PPC és az analitika akkor gyere el a szeptemberi PPC & Analytics meetupra.

Eredményes elemzést!

A szerző

Bay Áron

11 éve foglalkozom PPC kampányok kezelésével és több mint 1,8 milliárd forintnyi költést menedzseltem a Google Ads és Facebook hirdetési rendszerekben. Emellett 10 éve foglalkozom digitális analitikával, kedvenc témáim a mobil app analitika, az A/B tesztelés és konverzióoptimalizálás illetve az utóbbi időben egyre jobban foglalkoztat a videó analitika is. A PPC Pro szakmai csoport alapítójaként és a PPC Pro Meetup házigazdájaként szívügyem az oktatás és az utánpótlás képzés.
PPC Pro Facebook-csoport

Csatlakozz Facebook-csoportunkhoz!

PPC és analitika, nem csak Pro felhasználóknak.

Belépek

Írj nekünk!

Kérdésed van? Cikket írnál? Van egy jó képzésed? Feladnál egy álláshirdetést? Írj üzenetet!